Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ροξακια


Ροξακια

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
νερό 
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι θυμαρίσιο
σουσάμι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα, μεσα στην οποία ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Μέσα σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε το αλάτι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο αλεύρι μέχρι που να έχουμε ένα ρευστό αλλά όχι νερουλό χυλό.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό νερό να φουσκώσει ο χυλός και να κάνει φουσκάλες.

Σε μέτριου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει αρχίζουμε να ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το χυλό. Ανά δυο κουταλιές βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να γλιστράει ο χυλός και να μην κολλάει στο κουτάλι.
Μόλις ροδίσουν τους γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Όταν είναι έτοιμοι τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι. Όταν στραγγίξουν τους βάζουμε σε πιατέλα τους περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και τους πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ca-pub-1225533744738575