Γαλατοπιτα
Υλικά (για τη λαμαρίνα του φούρνου)
2 λίτρα γάλα φρέσκο
1πακέτο σιμιγδάλι ψιλό4 βανίλιες
Αν θέλουμε την φτιάχνουμε σε μικρό ταψί μειώνοντας στο μισό τα υλικά μας.
Υλικά (για τη λαμαρίνα του φούρνου)
2 λίτρα γάλα φρέσκο
1πακέτο σιμιγδάλι ψιλό4 βανίλιες
4 αβγά
κανέλα για το πασπάλισμα
ΕκτέλεσηΣε κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα, ρίχνω τη ζάχαρη και την ανακατεύω να λιώσει και προσθέτω το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτω τις βανίλιες και τα αβγά χτυπημένα και συνεχίζω το ανακάτεμα. Μόλις πήξει ελαφρά το μείγμα μου αποσύρω από την εστία την κατσαρόλα.
κανέλα για το πασπάλισμα
ΕκτέλεσηΣε κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα, ρίχνω τη ζάχαρη και την ανακατεύω να λιώσει και προσθέτω το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτω τις βανίλιες και τα αβγά χτυπημένα και συνεχίζω το ανακάτεμα. Μόλις πήξει ελαφρά το μείγμα μου αποσύρω από την εστία την κατσαρόλα.
Αδειάζω την κρέμα στη λαδωμένη λαμαρίνα του φούρνου, λαδώνω πολύ λίγο (ελάχιστα) παντού όλη την επιφάνεια της κρέμας και πασπαλίζω με κανελίτσα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
Τρώγεται και κρύα, αλλά ζεστή είναι απίστευτη!! Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω μόλις βγει με κανελίτσα και άχνη, εγώ την προτιμώ έτσι αλλά και σκέτη είναι πολύ καλή!
Αν θέλουμε την φτιάχνουμε σε μικρό ταψί μειώνοντας στο μισό τα υλικά μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου